Chia puding sa smokvama

08/09/2017

Čokoladni tart s kruškama

08/09/2017

Bled i Bohinj

08/09/2017
chia puding sa smokvama
Čokoladni tart s kruškama
bled i bohinj

Na Bled sam jako željela otići. Svaki put bi se nešto ispriječilo pa bih ponovo odgodila put. Dok konačno nisam odabrala vikend i čvrsto odlučila – ništa neće odgoditi ovaj put. Ni vrijeme ni posao pa ni zakrčena granica sa Slovenijom. 

Bled je uvijek na fotografijama izgledao tako čarobno i romantično. Da je doista takav uvjerila sam se čim sam stigla. Prvi šok je bio – veličina jezera. Nekako sam bila dojma da je jezero puno manje. Hehe! 🙂  

bledski dvorac

Smještaj sam rezervirala u hotelu Triglav, koji se nalazi na suprotnoj strani centra Bleda. Upravo zato što je ovaj hotel udaljen od turističkog centra i okružen zelenom prirodom jako me se dojmio. Još više restoran Triglav iz kojeg puca prekrasan pogled na jezero i otočić. 

Putovanje na Bled bio je pravi odmor za dušu i tijelo. Lagana šetnja obalom jezera i uživanje u poznatim bledski kremšnitama.

Zalasci sunca ovdje su spektakularni.

bledski dvorac

Neizostavni dio posjeta Bledu je penjanje na Bledski dvorac gdje ćete ulaznicu platiti 10 e. Svakako se isplati jer za samo 20-tak minuta hoda imat ćete prekrasan pogled na jezero, otok i Alpe pokrivene snijegom. Unutar zidina Bledskog dvorca nalazi se muzej i Tiskara iz 11 stoljeća. 

jezero bled

Poseban doživljaj je najam čamca i veslanje po jezeru. Mi smo iznajmili mali čamac za dvoje na strani gdje se nalazi hotel. I tamo bih preporučila i vama jer je cijena 5 eura jeftinija nego u centru. A i gužva je manja. 

slap savica

Zadnji dan je bio dan za putovanje tako da smo posjetili kanjon Vintgar, jezero Bohinj i slap Savicu. 

bohinj

vintgar

Još jednom sam se uvijerila da je priroda Slovenije prekrasna i da za mjesta koja oduzimaju dah ne moramo ići daleko. Nalaze se u susjedstvu. Bled see you soon!