Tart od lješnjaka i jabuka

13/06/2018

Vikend putovanje – Falkensteiner Hotel Park Punat

13/06/2018
tart od lješnjaka i jabuka
Falkensteiner Hotel Park Punat

Otok Krk je bio moje omiljeno ljetno odredište i kao klinka gotovo svake godine sam ljetovala u Njivicama na Krku. Tu sam naučila i plivati. 🙂 Glavna fora je bilo biti cijeli dan na plaži pa poslije otići na mol u Njivice ili ako su starci dobre volje u grad Krk. 

Eh to su bili dani! 🙂 

Iako sam posjetila dosta mjesta na otoku, Punat sam posjetila sada prvi put. Slatko malo mjesto s prekrasnom marinom i Falkensteiner Hotel Park Punat koji dominira prostorom.

Provela sam 3 prekrasna dana uživajući na plaži i hotelskom bazenu sa odličnom ekipom. 

Falkensteiner Hotel Park PunatU novo obnovljenom obiteljskom hotelu Falkensteiner Park Punat možete iznajmiti električne bicikle koji su idealni za razgledavanje gradića, a neki malo hrabriji su se odlučili potegnuti do grada Krka ili Stare Baške. 🙂 A ako ste više za zavaliti se i uživati u pogledu tura golf autom je definitivno pun pogodak za vas. 

Izvor: Hotel Park Punat

U Falkensteiner hotelu sam prvi put ronila s bocom. Prvi “zaron” je u bazenu hotela tako da i djeca i odrasli mogu isprobati ovu zabavnu aktivnost. Moram priznati da sam se na početku “busala o prsa” kako bih radije probala roniti u moru, no čak i u bazenu mi je na trenutak došla mala “panika”. 🙂 Sve u svemu jako mi se svidjelo i jedva čekam roniti u moru. 

Plaže su lijepe i uređene i moram primjetiti lijepo popunjene obzirom da se radilo od svibnju. Meni je more bilo mrvicu prehladno. 🙂 U Punatu je sve na par minuta hoda, tako vam od hotela do prve plaže treba nekoliko minuta laganog hoda. 

Izvor: Hotel Park PunatOno po čemu je ovaj hotel uistinu poseban jesu aktivnosti za djecu i dječji animatori. Iako nisam roditelj, mogu pretpostaviti koliko je jednostavnije ljetovanje s djecom kad imate osigurane obroke tijekom cijelog dana za djecu, animatore koji ih zabavljaju te sportske i kreativne radionice koje zaokupljaju njihovu pažnju.  Meni se posebno svidjelo malo kino u Falky Landu – prostranom svijetu zabave za djecu. 

Kakva je hrana u Falkensteiner Hotelu Park Punat

Hrana je izvrsna!! Iskreno, nisam imala prevelika očekivanja od hotelske hrane, koja uvijek bude onako “obična”. U Falkensteineru kuhaju sa lokalnim namirnicama, jela su uglavnom mediteranska a brudet koji sam ovdje probala (smazala sam 2 velika tanjura) je jedan od boljih u mom životu. 🙂 

maslinik i uljaraNa brdu iznad Punata posjetili smo maslinik i uljaru Ulika Maslinik Punat, gdje smo probali nekoliko vrsta maslinovog ulja i vina.

Kada iscrpite sve aktivnosti u hotelu i oko hotela, možete se zaputiti brodom do otočića Košljun, preko puta Punata.  Na otoku Košljunu nalazi se franjevački samostan, arheološki muzej, sakralni muzej, etnografski muzej i prirodoslovna zbirka. 

franjevački samostan