Čokoladni tart s kruškama

21/09/2017

Popečci od kvinoje i tikvica

21/09/2017

Escape Community Hvar

21/09/2017
Čokoladni tart s kruškama
popečci od kvinoje i tikvica
escape

Sve je počelo jednom Facebook objavom Punkufera. Klik na objavu i nakon 5 minuta znala sam da želim ići na ovaj festival, odmor, akivni odmor. Štogod to bilo! Escape community. Par mailova kasnije, sve je dogovoreno i već u glavi pakiram kofere i razmišljam gdje mi je šator. 

Kad sam pročitala što je Escape community i dalje mi nije bilo potpuno jasno o čemu se radi. Sve mi je postalo jasnije kad sam stigla na Hvar. 🙂 

Što je Escape Community?

Escape je šestodnevno druženje 200 sudionika na tajnoj lokaciji na Hvaru. Dani su ispunjeni aktivnostima i eventima. Održava se 2 puta preko ljeta – u srpnju i kolovozu. Plan ove zajednice jest da traje cijelo ljeto i da ljudi mogu rezervirati mjesto u Escape Community. 

escape communityStigla sam na ovaj događaj u kolovozu. Iako Escape traje 6 dana moj prvotni plan je bio da ostanem 2-3 dana i krenem dalje istraživati Hvar.

Situacija je bila sljedeća – stigla sam na Hvar na Escape i ostala punih 6 dana! 🙂 

Dan prije početka Escape-a dobila sam na mail točne koordinate lokacije. Jer lokacija je tajna, što ovaj događaj čini još tajnovitijim. Kada sam stigla na Hvar i nakon što je sam zaobišla nekoliko gradova i civilizaciju, navigacija me je vodila na uski makadam. Dok sam prolazila uzak put ograđen “ogradom” od kamena, pun crvene prašina i okružena šikarakom pitala sam se “Gdje ja to idem?”. Nigdje mora niti civilizacije. Nakon 20 minuta stigla sam na odredište, netaknute prirode. 

hvar

Teren usred ničega uređen samo prirodnim materijalima. Dobar dio sudionika je stigao i šatori su već bili postavljeni. Nakon što sam postavila šator i našla svoje mjesto, prošetala sam Escape-om da vidim o čemu se točno radi. Suvišno je da išta govoriti, fotografije govore sve. 

ljetovanje hvar

escape

bar

plan kampa

leave no trace

šatori

info pult

beachNa Escape-u jutra možete započeti uz jogu, pilates, trčanje ili vježbanje na SUP-ovima. Popodneva su ispunjena aktivnostima poput penjenja po stijenama, ronjenja, hodanja po slackline-u, kretivnih radionica i sl. A ako želite samo odmarati imate na izbor prekrasnu uvalu i more. 

joga

Za mene je Escape bio pravo otkriće. Pozitivna enegrija, ekipa koja se brine o svom kako fizičkom tako i duhovnom zdravlju i započinje konverzaciju bez puno oklijevanja. Upoznala sam beskrajno zanimljive i inspirativne ljude koji su organizaciji ali i koji su samo sudionici kao i ja. 

penjanje po stijenama

Upravo na Escape-u sam naučila skakati na glavu (prenesenom značenju ali i doslovno skakati na glavu u more), hodati po slackline, odražavati ravnotežu i veslati na SUP-u i penjati se na stijenu. Osvijestila sam svoju ljubav prema penjanju! Produbila svoju ljubav prema jogi. Upoznala sam osobe koji su me potaknule da se počnem baviti stvarima za koje prije nisam imala hrabrosti (hvala T.). 🙂

stijeneUkratko, Esacpe Community za mene (a i mnoge druge s kojima sam imala prilike se družiti) je bijeg u neku pozitivniju stvarnost, održivost i energiju. Zato se vraćam sljedeće godine!

Do sljedeće godine i novog Escape-a ostavljam vam ovaj video! 🙂 Uživajte!