Amsterdam, Rotterdam i gdje putujem sutra?

25/08/2016

“Križam” po karti svijeta – Brussels

25/08/2016

Savršena pizza bez glutena

25/08/2016
Pizza

Pizza je svima omiljeno jelo i svi uživamo u hrskavom ili debelom tijestu, finom nadjevu i siru koji se rasteže do beskraja! 🙂 Ipak izazov je pripremiti tijesto za pizzu bez glutena, za sve veći broj ljudi koji imaju problem s glutenom ili ga pak izbjegavaju. Bezglutensko brašno se teško poveže u kompaktnu masu, zato ja u ovo tijesto dodajem jaje i svježi sir da sve poveže. Upravo jaje i svježi sir daju ovom tijestu gotovo isti okus poput klasičnog tijesta za pizzu. Moja najdraža kombinacija je domaći umak od rajčice, mozzarella, pršut, bosiljak i cherry rajčice. Okus je gotovo isti ako ne čak i bolji od klasične pizze! Recept možete pronaći i na portalu Jakuham

Pizza bez glutena
Serves 3
Write a review
Print
Prep Time
15 min
Cook Time
15 min
Total Time
30 min
Prep Time
15 min
Cook Time
15 min
Total Time
30 min
Ingredients
 1. 100 g bezglutenskog brašna
 2. 30 g heljdinog brašna
 3. 1 jaje
 4. 75 g svježeg sira
 5. 4 žlice maslinovog ulja
 6. 4 žlice mlijeka
 7. 1 žličica praška za pecivo
 8. Sol
 9. Domaći umak od rajčice
 10. 250 g mozzarelle
 11. 100 g pršuta
 12. Nekoliko listića bosiljka
 13. 5 cherry rajčica
 14. *prema želji možete dodati naribanog sira gaude i šunke
Instructions
 1. Sve sastojke za tijesto (brašna, jaje, svježi sir, ulje, mlijeko, sol i prašak za pecivo) stavite u zdjelu i zamijesite mekano tijesto. Ako vam je tijesto jako ljepljivo za početak koristite mikser i metlice za izradu tijesta. Kada se formira homogena masa, rukama premažite tijesto maslinovim uljem.
 2. Na radnu površnu stavite papir za pečenje i pomoću valjka tanko razvaljajte tijesto. Ako će vam se tijesto ljepiti za valjak, premažite ga maslinovim uljem.
 3. Kada dobijete formu i debljinu koju želite, krenite s nadjevom za pizzu. Tijesto premažite umakom od rajčice, dodajte mozzarellu i stavite u pećnicu na 180° C na 15-tak minuta.
 4. Kako bi vam se tijesto ravnomjerno ispeklo, sa papirom za pečenje stavite ga u pećnicu na rešetku (ne trebate korisiti kalup).
 5. Kada je pizza pečena dodajte pršut, cherry rajčice i listiće bosiljka.
Foodiona.com https://foodiona.com/