Brownie torta od prosa

14/06/2016

Čoko – karamel tart

14/06/2016

Nizozemska – Den Haag, gdje jesti?

14/06/2016
Brownie torta od prosa

Vratila sam se iz Nizozemske prije par tjedana, kako su uslijedila nova putovanja i nove obaveze nisam stigla otipkati post, a kamoli izeditirati video. Ali eto post je ovdje a video stiže kroz par tjedana! 😉 No krenimo na priču, gdje jesti, sladti se i piti kavu u Den Haagu!

Ako je vaša buduća destinacija Nizozemska, pretpostavljam da će se većina odlučiti posjetiti Amsterdam, pa Rotterdam a možda i ako vam ostane vremena i Den Haag. Treći grad po veličini i prebivalište kraljevske obitelji, osim prekrasnih parkova i plaže Scheveningen iliti surferskog raja, nudi veliki broj raznih kuhinja svijeta na jednom mjestu. U Den Haagu nećete pogriješiti ako odete u bilo koji azijski restoran ili pojedete popularne pržene krumpiriće s nogu. Ono što svakako morate probati je sir, pivo i klasičan Dutch  cookie punjen kremom od pekmeza.

Nikako nemojte propustit posjetiti neka od sljedećih mjesta:

  1. Dudok 

Dudok osim odlične lokacije, oko Binnenhofa, nudi zanimljiv interijer redovito pun novinara, političara, mještana i turista. U restoranu možete pojesti doručak, ručak, večeru ili popiti kavu uz komad poznate torte od jabuka.

Dudok apple cake

Dudok apple cake

  1. Hop & Stork 

Osim atraktivne lokacije u Passageu, Hop & Stork će vas privući i očaravajućim interijerom, te ćete jednostavno morati zakoračiti unutra. Ovdje možete probati house-roasted kavu i domaće pripremljenu čokoladu raznih okusa (đumbir, chilli, karamela, menta,..) i efektnog izgleda. Preporuka konobara je bila da probam njihovu vruću čokoladu u kombinaciji s raznim okusima. Iako sam očekivala da će mi konobar pripremiti vruću čokoladu, iznenadila sam se kada sam dobila čokoladu s odabranim okusom na štapiću i čašu vrućeg mlijeka. 🙂

  1. Havana 

Ako ste za malo Kubanske atmosfere, ili već dulje vrijeme planirate posjetiti Kubu, kao npr. ja, onda je ovo pravo mjesto za vas. Smješten u samom centru Haaga, nekoliko koraka od poznatog Dudoka, ovaj restoran čim uđete u njega odvest će vas na Kubu, barem nakratko. Interijer potpuno podređen kubanskoj atmosferi, goli zidovi sa uništenom bojom, drveni stolovi, veliki stropni ventilatori i ritmovi kubanske muzike uz odličan mojito natjerat će vas da barem malo zaboravite gdje ste.

Mojito :)

Mojito 🙂

  1. Collectiv 

Conceptstore u centru Haaga zanimljivo je  mjesto, gdje osim što možete kupiti odjeću, namještaj i nakit, možete popiti kavu u izlogu dok sjedite u kadi, i nakon toga tu kadu možete kupiti, ako želite naravno! 🙂

Mjesto za kavu :)

Mjesto za kavu 🙂

Kava u izlogu :)

Kava u izlogu 🙂

 

  1. SLA 

SLA nudi bogat izbor organskih salata, svježe pripremljenih smoothija, sokova i deserta bez glutena i laktoze. Imate na izbor da sami kombinirate svoju zdravu zdjelu salate ili smoothija. Interijer je posebno zanimljiv i prepoznat ćete SLA po stakleniku koji se nalazi unutar restorana/trgovine. Ono što me posebno oduševilo jer veliki zajednički stol sa spuštenim stropnim lampama gdje posjetitelji mogu sjesti, upaliti laptop i raditi, i uz sve to pojesti zdrav i kvalitetan obrok.